Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Μαθήματα ζωής από τον Michael Douglas

Οι μύθοι που ακολουθούν τους μεγάλους σταρ δεν τελειώνουν ποτέ πίσω από τη δόξα και τη χρυσόσκονη όταν τα φώτα κλείνουν ο βασιλιάς μένει γυμνός… Τότε όταν το Hollywood κλείνει την πόρτα όλοι μένουν ίσοι, μόνοι και τρομαγμένοι μπροστά στον καρκίνο και ξεκινάει ο αγώνας ζωής, αφού όταν ο μύθος τελειώνει αρχίζει το μεγαλείο ψυχής.

Ο λόγος για τον Μάικλ Ντάγκλας που πρόσφατα διαγνώσθηκε ότι πάσχει από καρκίνο του λάρυγγα στο τέταρτο στάδιο και πρέπει να υποβληθεί σε μια αγωγή οχτώ εβδομάδων που περιλαμβάνει χημειοθεραπεία και ραδιοθεραπεία.

Ο βραβευμένος ηθοποιός αντιμετωπίζει την ασθένεια χαμογελώντας στον θάνατο με ένα θάρρος που μας δείχνει ότι οι ήρωες που ενσάρκωνε στο σινεμά ζουν ανάμεσά μας και στη ζωή. Ο Ντάγκλας με μια συνέντευξη του στο "Late Show" του David Letterman δίνει μαθήματα ζωής περιγράφοντας την περιπέτεια της υγείας του κάνοντας χιούμορ με τον παρουσιαστή. Μετά από τις διακοπές του στην Ευρώπη με την οικογένειά του και με έναν ισχυρό πονόλαιμο να μην υποχωρεί από τις αρχές του καλοκαιριού έμαθε μετά από μια βιοψία ότι πάσχει από καρκίνο.

"Το μόνο που με ενοχλεί και με κάνει να αισθάνομαι διαφορετικά είναι η ναυτία που προκαλεί η χημειοθεραπεία όπως και ότι δυσκολεύομαι να καταπιώ", δηλώνει ο ηθοποιός με μια εντυπωσιακή ψυχραιμία και ένα μειδίαμα . Ακούγοντας τον αρχίζεις και αισθάνεσαι πόσο ασήμαντα είναι όλα αυτά που θεωρούμε ότι μας προβληματίζουν καθημερινά και αναρωτιέσαι πως γίνεται ένας άνθρωπος που φτάνει στο χείλος του γκρεμού να έχει το θάρρος να φλερτάρει μ ’ αυτόν . Η περίπτωση του Ντάγκλας είναι ενθαρρυντική αφού μην έχοντας κάνει ακόμα μετάσταση η ασθένεια οι γιατροί δίνουν 80 % πιθανότητα να καταφέρει ο γνωστός ηθοποιός να κερδίσει τη μάχη με τη ζωή.

Ο ηθοποιός κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού μετά από αυτή τη συνέντευξη για ακόμα μια φορά στην πιο σημαντική ταινία στην καριέρα του , την ίδια του τη ζωή . Στο σχόλιο του παρουσιαστή ότι παραμένει σκληρό καρύδι απάντησε αφοπλιστικά "Είναι επειδή είμαι πάνω στη σκηνή".

Ξεπερνώντας τους φτηνούς βεντετισμούς οι μεγάλοι σταρ αποδεικνύουν ότι οι πραγματικοί ήρωες βρίσκονται στη ζωή και ξεγυμνώνοντας την ψυχή τους στο κοινό που τους λάτρεψε δίνουν μαθήματα ζωής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου