Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδού το μέγα αδιευκρίνιστο ερώτημα… Που το πάει άραγε ο … Σαμαράς;


Αφήσαμε τα Ζάπεια και τις ΔΕΘ. Πάμε σε Καστελόριζο ΙΙ, Χρεωκοπία ΙΙ, Εξέγερση ΙΙ ή Επανάσταση Ι; Και αλληλοκατηγορείται με τον … Τσίπρα για το «Ευρώ» και το.. «ελικόπτερο», αλά Αργεντινή.
Στόχος της κυβέρνησης Η αλήθεια είναι ότι τo λόμπυ του Ευρώ γίνεται η θηλεία μας και η «αξιοπιστία» της Χώρας ο Καιάδας μας. Γι’ αυτό βούρ για τη Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη με στόχο να πάει πολύ πιο μακριά, αλλά όχι με σέχτες… Για να δούμε συνοπτικά κάποια δεδομένα:
 ******
Ι) Συνέντευξη στην Washington Post: Αν δεν υπάρξει φως στο τούνελ, ανησυχώ για κοινωνική αναταραχή, λέει ο Αντ. Σαμαράς
[….Σε συνέντευξή του στην Washington Post, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει [15-09-2012] ότι «η αποφασιστικότητά μας είναι δεδομένη»…
Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι δεν θέλει η Ελλάδα να γίνει το αρνητικό παράδειγμα για τους άλλους, σημειώνοντας: «Πρέπει να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην ευρωζώνη» και «πολλοί ηγέτες στο εξωτερικό συνειδητοποιούν τώρα ότι αυτό είναι το καλύτερο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Οι συνέπειες είναι άγνωστες ως προς το τι θα μπορούσε να συμβεί στην Ευρώπη αν η Ελλάδα έφευγε. Ποια θα ήταν η αντίδραση των αγορών»…
 «Χωρίς ρευστότητα, δεν μπορείς να δώσεις χρήματα σε μικρές, μεσαίες ή μεγάλες επιχειρήσεις μέσω των τραπεζών, και δεν μπορείς να επιτρέψεις στο σύστημα να αναπνεύσει. Και χρειαζόμαστε πολλές αναπνοές σ’ αυτό το σημείο»…
Ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει ότι «πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τηρούμε όσα έχουμε υπογράψει, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό που αποκαλούν Grexit (μια ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη) δεν είναι μια επιλογή για μας, θα ήταν μια καταστροφή», προσθέτοντας ότι το 2013 η χώρα θα εισέλθει στο έκτο έτος της ύφεσης με ανεργία πάνω από το 22%, η οποία αυξάνεται, όπως σημειώνει.
Ο κ. Σαμαράς τονίζει επίσης ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στην κοινωνία και ότι «αν δεν υπάρξει φως στο τέλος του τούνελ, τότε, ναι, είμαι πολύ ανήσυχος»….]
*
Παρατήρηση 1η από τΜτΒ: Άρα υπέγραψε τα πάντα για να τα τηρήσει και όχι να επαναδιαπραγματευτεί, Δεν παίζει με τις αγορές, αλλά με μας, τον ενδιαφέρει το Ευρώ για όσους θα το έχουν, αλλά φοβάται πολύ και τις «αγορές» που το έχουν, αλλά και  όσους δεν το έχουν ή τα χάνουν στην ελεγχόμενη κατηφόρα στο δήθεν πηγάδι της… ανάπτυξης με δουλοπάροικους…
******
ΙΙ) Νόμος – «σκούπα» για τα 11.9 δισ.: Σε ένα άρθρο θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή όλο το πακέτο των μέτρων
{…Υπό τη μορφή ενός και μόνο άρθρου θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το πακέτο των νέων μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ, προκειμένου να μην δοθεί στους κυβερνητικούς βουλευτές η δυνατότητα να επιλέξουν ποια μέτρα θα στηρίξουν και ποια όχι…. [15-09-2012]είναι τα μέτρα να έχουν ψηφιστεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ώστε η έκθεση της τρόικας να είναι έτοιμη μέσα στον πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.]
*
Παρατήρηση 2η από τΜτΒ:  Ο κάπως Πρωθυπουργός μας δεν φοβάται μόνο τρις αγορές και μας. Φοβάται ακόμα και τους βουλευτές τους δικούς του και της εσωτερικής Τρόϊκας. Στις 26 Σεπτέμβρη να τους σπρώξουμε στα άκρα. Έχουμε ήδη ρίξει τρεις κυβερνήσεις μέχρι τώρα. ΓΑΠ-Παπακωνσταντίνου, ΓΑΠ-Βενιζέλου, ΓΑΠ-Καραντζαφέρη-Σαμαρά-Παπαδήμου.  Να φύγει κι αυτή., μέχρι να πάμε στην … δική μας…
*****
ΙΙΙ) ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ EUROGROUP: Στις 18 Οκτωβρίου οι αποφάσεις για επιμήκυνση και haircut – Της Ελευθερίας Αρλαπάνου [15-9-2012]
«Στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 18 – 19 Οκτωβρίου για μια συνολική λύση στο ελληνικό ζήτημα, με επίκεντρο την παράταση του χρόνου προσαρμογής, «δείχνει» το Eurogroup. Ανοικτά υπέρ της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος τάσσεται το ΔΝΤ, προτρέποντας εμμέσως και για γενναίες λύσεις όσον αφορά το ελληνικό χρέος, ενώ το Βερολίνο κρατά μεν σκληρή στάση για το πώς θα χρηματοδοτηθεί η παράταση, αποκλείοντας όμως σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ….
Με βασικές επιδιώξεις, την αποδέσμευση της δόσης των 31,5 δισ., τη χρονική παράταση του προγράμματος κατά δύο χρόνια στο πλαίσιο μίας συνολικής λύσης για ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ώστε η χώρα να εξέλθει πιο ομαλά από την ύφεση διατηρώντας την εσωτερική κοινωνική και πολιτική συνοχή, μετρά αντίστροφα ο χρόνος για κρίσιμες αποφάσεις στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου…. Η Ελλάδα έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και πρέπει να συνεχίσει σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ, η οποία χαρακτηρίζοντας πολύ υψηλούς τους στόχους που έχουν τεθεί για τη βιωσιμότητα του χρέους, σημείωσε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι προσαρμογής και ο χρόνος είναι μόνο μία από τις επιλογές…
Ζ. Κ. Τρισέ: «Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο όχι μόνο για τους Ελληνες, αλλά επίσης για την υπόλοιπη Ευρώπη και για όλο τον κόσμο», υποστήριξε ο Z. K. Tρισέ, μιλώντας στο CNBC. Προειδοποιεί πως η κρίση είναι η χειρότερη κρίση από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σενάρια για τη νέα συμφωνία: Mείωση των επιτοκίων των δανείων. Eτεροχρονισμός, ίσως έως το 2020, των ομολόγων που λήγουν και έχουν στην κατοχή τους η EKT και οι κεντρικές τράπεζες της Eυρωζώνης. «Kούρεμα» κοντά στο 30% στα ομόλογα που κατέχει η EKT – κεντρικές τράπεζες  εθνικές κυβερνήσεις. Eμπροσθοβαρής εκταμίευση δόσεων….»
*
Παρατήρηση 3η από τΜτΒ: Φοβούνται σαν «το διάολο το λιβάνι» πιθανή πορεία μας για έξοδο από το Ευρώ, ακόμη και τώρα, αλλά ο Σαμαράς έχει υπογράψει, ο Βενιζέλος έχει δεσμευτεί και ο Κουβέλης είναι… υπεύθυνος, τρομάρα τους.
Την ίδια στιγμή αναγγέλλουν το νέο κούρεμα που αρχίζει από 30% για να φτάσει σιγά-σιγά στο 90% και να μας πάνε στις «Εμπράγματες υποθήκες» και στις «Ειδικές οικονομικές Ζώνες» τύπου … Γουατεμάλας. Βουρ λοιπόν στις 26 του μηνός να τους βάλουμε άμμο στα γρανάζια τους και ελικόπτερα στις στέγες τους. Αυτοί το πάνε μέχρι το τέλος…
*****
IV) Ομοσπονδία εθνών – κρατών το όραμα του Μπαρόζο
«Η Ευρώπη πρέπει να εξελιχθεί προς μία “ομοσπονδία εθνών-κρατών”, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. [12-09-2012]
Έχουμε ανάγκη να προχωρήσουμε προς μία ομοσπονδία εθνών-κρατών“, είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. “Αυτό χρειαζόμαστε. Είναι ο πολιτικός μας ορίζοντας“…
Επισημαίνοντας ότι η δημιουργία μίας ομοσπονδίας εθνών-κρατών θα χρειασθεί μακροπρόθεσμα μία νέα συνθήκη της Ενωσης, ο Ζοζέ Μπαρόζο πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει στο μεσοδιάστημα “συγκεκριμένα μέτρα προς μία πολιτική ένωση“».
*
Παρατήρηση 4η από τΜτΒ: Με αυτή τη δήλωση δείχνουν οι «παπικοί» τι θέλουν οι … «προτεστάντες» – Βησιγότθοι. Το όνειρο του Καρλομάγνου, λες και έχουμε οι λαοί το ίδιο πολιτιστικό υπόβαθρο. Ο πολιτικός εκβιαστικός «πολυπολιτισμός» τους με τη μια νέα βία (οικονομική) θα πέσει στο κενό, όπως στην Σοβιετική Ένωση και τη Γιουγκοσλαβία, αλλά και στα προηγούμενα .. Ράιχ. Σύντροφοι δεν περπατάει έτσι ο διεθνισμός. Αφού βασανίσει μερικές γενιές -  αν το καταφέρουν – πάλι στα ίδια θα γυρίσουμε όπως και στα προηγούμενα παραδείγματα του 20ου αιώνα. Η Ευρώπη δεν είναι … ΗΠΑ. Άντε λοιπόν να τους σταματήσουμε αδέρφια…

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου